Intrebari Frecvente


În cât timp îmi va fi livrat produsul comandat?

Dacă produsul se află pe stoc la momentul comenzii, timpul până la livrare variază între trei zile și două săptămâni. Dacă produsul nu este pe stoc, acest lucru este menționat pe pagina fiecărui produs și veți fi contactat de The Wool Teller pentru a fi informat asupra datei la care poate fi livrat produsul, ținând cont de complexitatea lucrării și timpul necesar realizării ei. Când produsul este finit, vei primi o notificare pe e-mail privind data estimată de livrare.

Pot să aleg data la care să primesc coletul?

Da. Trebuie doar să precizezi data la care dorești livrarea, prin completarea la rubrica „Observații” din formularul de comandă. ATENȚIE! În cazul comenzilor de produse care nu sunt pe stoc, data de livrare solicitată de tine trebuie să țină cont de durata estimată de The Wool Teller pentru realizarea produsului comandat.

Dacă nu sunt acasă în ziua livrării, ce trebuie să fac?

În formularul de comandă, poți solicita, la „Observații”, să fii anunțat telefonic cu o zi înainte de livrare, pentru a stabili locul și ora unde să vină curierul. Curierul te va suna cu puțin timp înainte de livrare, iar dacă nu ești la adresa anunțată poți solicita livrarea lui la o dată ulterioară pe care o stabilești cu curierul/firma de curierat. Dacă nu poți fi acasă în ziua livrării, poți solicita livrarea la locul de muncă fie prin contactarea curierului, fie prin contactarea serviciului clienți al The Wool Teller, contact@thewoolteller.com / +40 722 607 847

Cine suportă costul transportului?

Costurile de livrare nu sunt incluse în prețurile produselor. Clientul va plăti transportul firmei de curierat în momentul primirii coletului. În cazul returnării unui produs, transportul este suportat de The Wool Teller.

De ce să-mi fac cont pe site?

Crearea unui cont pe site are unele beneficii:
* nu mai trebuie să completezi, de fiecare dată, datele personale în formularul de comandă
* cei înscriși pe site primesc regulat informări cu privire la apariția de produse noi, participarea TWT la târguri unde ne poți găsi, promoții etc.
Crearea contului nu obligă clienții la nimic.

Produsul pe care voiam să-l cumpăr nu mai e pe stoc. În cât timp reînnoiți stocul?

Date fiind specificul activității noaste și riscul de deteriorare a produselor tricotate/croșetate manual atunci când stau mult timp neutilizate, numărul de articole pe care le ținem pe stoc este limitat. Fiecare produs din magazinul nostru online este însoțit de textul „Pe stoc” sau „La comandă”. Dacă în oferta actuală nu găsești produsul dorit, scrie-ne la handmade@thewoolteller.com și comandă produsul. În cel mult 48 de ore vei fi contactat de un angajat The Wool Teller pentru stabilirea detaliilor comenzii.

Pot să comand un produs care nu se găsește în magazinul online?

Da. Scrie-ne pe handmade@thewoolteller.com ce produs dorești să comanzi și vei fi contactat pentru stabilirea detaliilor.

Pot lansa comenzi și din afara țării?

Da. The Wool Teller expediază comenzi pe teritoriul României, în Europa, Asia, Statele Unite ale Americii și Canada. Comenzile se fac exclusiv prin completarea formularului de pe site. Produsele sunt livrate prin firme curierat, iar contravaloarea transportului la livrare este suportată de client.

Cum mă asigur că produsul pe care vreau să-l comand online are mărimea potrivită?

The Wool Teller folosește codurile de mărimi valabile în România.

Cum pot anula o comanda?

O comandă poate fi anulată prin solicitare scrisă la adresa contact@thewoolteller.com , dacă solicitarea este făcută înainte ca produsul să intre în procesul de livrare sau coletul nu a fost deja expediat.

În ce condiții pot schimba un produs?

Produsele nu pot fi schimbate, dar poți returna produsul care nu te satisface și poți comanda din magazinul nostru online un alt produs, care să corespundă cu dorințele tale.

Pot returna produsele comandate?

Da. Găsești detalii și în „Termeni și condiții”, în baza paginii web a magazinului. Conform „Termeni și condiții”, produsele comandate pot fi returnate în termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la primire, fără să fie necesare explicații. Produsele returnare, însoțite de o copie a facturii, pot fi trimise printr-o firmă de curierat din România sau prin Poșta Română. Odată returnate, produsele sunt verificate și, dacă sunt în aceeași stare în care au fost recepționate (fără deteriorări, nepurtate etc.), returul este acceptat.

Unde expediez produsul pe care vreau să-l returnez?

Produsele pot fi returnate doar printr-o firmă de curierat sau prin Poșta Română. Transportul retururilor este suportat de The Wool Teller.
Retururile pot fi expediate la:
Tricoteria Style S.R.L.
Str. Liviu Rebreanu nr. 3, bl. 53, sc. 1, ap.33, Sector 3, București.

În cât timp pot returna un produs?

Conform normelor The Wool Teller, poți returna un produs în decurs de 30 de zile calendaristice de la primirea coletului. Dacă au fost depășite cele 30 de zile, ne rezervăm dreptul de a nu accepta returul.

Ce trebuie să fac pentru a finaliza un retur?

Înainte de a returna produsul, asigură-te că este în bună stare și că nu au trecut cele 30 de zile calendaristice în care poți face returul.
În coletul care conține produsul returnat, pune o copie e facturii. Cheamă o firmă de curierat și trimite coletul la adresa de mai sus, cu plata la destinație.

În ce condiții nu se acceptă returul?

The Wool Teller nu va accepta returul în următoarele situații:
* dacă la momentul expedierii au fost depășite cele 30 de zile calendaristice de la momentul primirii coletului de către client;
* dacă produsul returnat prezintă deteriorări (pete, rupturi etc.) față de starea în care a fost expediat către client; articolele TWT sunt produse premium și, la momentul expedierii către client, sunt noi și în perfectă stare.
* dacă produsul prezintă semne de purtare.

În cât timp după returnarea unui produs primesc înapoi banii?

Contravaloarea produselor returnate se face prin ordin de plată, într-un cont bancar specificat de client, în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului de către The Wool Teller.

Ce vor conține scrisorile de informare (newsletters) și de ce să mă abonez la ele?

Scrisorile de informare sunt cea mai sigură modalitate de a fi informat cu privire la activitățile noastre. Scrisorile de informare vor fi trimise lunar, vor conține informații referitoare la noutățile din magazin, calendarul de evenimente la care vom participa, lansarea de campanii sau promoții, linii de produse specifice anumitor sărbători etc.

Ce trebuie să fac ca să primesc alerte pe e-mail?

Intră pe www.thewoolteller.com/newsletter și completează datele solicitate (nume si adresă de e-mail). Dacă, la un moment dat, nu dorești să mai primești notificări de la The Wool Teller, scrie-ne pe adresa contact@thewoolteller.com și în cel mai scurt timp vei primi confirmarea renunțării la acest serviciu.

Style Selector
Oregional Skin
bootstrap business templates bootstrap business templates
Bootswatch Skins (11)
bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates

These are just examples and you can build your own color scheme in the backend.

Background Patterns
bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates